Вожња квадова и мото крос мотора у организацији Мото Тима Горски принц и Мото Тима Власотинце

Данас је у Манојловцу одржан скуп – Вожња квадова и мото крос мотора у организацији Мото Тима Горски принц и Мото Тима из Власотинца. Ово дешавање одржава се данас и у недељу – возиће се Бабичком Гором и Сувом планином.

Након скупа учесника и заједничког доручка у Ловачком дому у Манојловцу, одржан је говор добородошлице.

Дешавање је посетио и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима, који је поздравио учеснике и рекао:

„Лесковац је град који може да се похвали богатом понудом квалитетних и занимљивих догађаја за свачији укус. Локална самоуправа увек подржава нове идеје које наш град промовишу у најбољем могућем светлу. Зато се нисмо двоумили да подржимо и овај скуп – вожња квадова и мото крос мотора, који се по први пут одржава у граду на Ветерници у организацији Мото Тима Горски принц из Манојловца и Мото Тима Власотинце.“

Манојловачки крај, посебно села Доња Слатина и Биљаница позната су као места из којих се породице ретко исељавају тако да у њима, хвала Богу, има и доста деце. Прошле године смо, превасходно због ученика који иду пешака из Биљанице и Доње Слатине у Манојловце где похађају наставу, осветлили мост на Јужној Морави и надвожњак преко ауто-пута, и тај пројекат је био вредан 3,3 милиона динара.

Првог септембра обишли смо прваке школе у Манојловцу, уручили им ранчеве и пожелели много успеха у школовању и срећан полазак у школу која је добила потпуно ново рухо, столароју, игралиште, и понос је манојловачког краја. Само у току септембра уложили смо 8,5 милиона динара,“ – и додао да је уређен пут од моста до Горње Слатине са 15,6 милиона динара, и изграђена атмосферска канализација у Манојловцу са 2,2 милиона динара.

Најавио да ће град Лесковац од наредне године финансирати одржавање овог скупа.

Витомир Петковић, председник Мото Тима Горски принц из Манојловца и органзатор скупа, захвалио се свима на присуству и подршци, и Локалној самоуправи и градоначелнику Цветановићу и рекао, пожелео добродошлицу на прву ендуро вожњу:

„Имамо у плану да организујемо и прву ендуро трку, као и изградњу мотокрос стазе која ће бити са друге стране надвожњака, то ћемо радити успутно како нам финансије дозвољавају. Потрудили смо се да све буде како треба али пошто први пут организујемо овако нешто не замерите ако буде било неких пропуста, свакако и ако их буде било желимо да нам скренете пажњу како бисмо то следеће године исправили.“

Захвалио се свим спонзорима. Градоначелник је дао личну донацију за одржавање данашњег скупа.

Поделите