У Лесковцу се одржава међународни турнир у мачевању

Данас се у лесковачкој хали „Партизан“ одржава 5. међународни турнир у мачевању Меморијал Миодраг Миша Павићевић, са великим бројем учесника и то: пионира, кадета и сениора.

У име локалне самоуправе на отварању турнира се обратио Милан Ничић, шеф Кабинета градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, и рекао:

„Спорт је неопходан за здрав начин живота како би се људи, посебно деца, мотивисали на бављење физичком активношћу. Томе доприносимо на различите начине, побољшањем спортске инфраструктуре и улагањем у клубове. Жеља нам је да Лесковац буде град спорта, а уз ресурсе којима располажемо и наше спортисте који константно остварују изванредне резултате, на добром смо путу.

Само у текућој години за пројектно финансирање из области спорта Град је определио рекордну суму од 125 милиона динара. Поред ових издвајања, Град је определио 144 милиона динара за функционисање СРЦ Дубочица. Изградили смо и реконструисали бројне хале, (ову у којој се тренутно налазимо) фискултурне сале, терене, игралишта, а не могу да не поменем и велелепни градски стадион, вредности 2,5 милијарде динара, који је бисер нашег града и омиљено место окупљања наших суграђана.“

Председник  Мачевалачког клуба „Дубочица“  Иван Здравковић захвалио се Локалној самоуправи и градоначелнику Цветановић, што има разумевања за све спортове у граду и пружају велику подршку која је од круцијалног значаја за развој спорта.

„На такмичењу учествују такмичари из Србије, Северне Македоније, Хрватске, Бугарске, Словеније. Имаћемо част и задовољство да угостимо и вице шампиона Олимпијаде, из Бугарске, Тошкова.

Лесковац прераста у мачевалачки центар. Жеља нам је да се одржи и мачевалачки куп у нашем граду.“

Такмичење је окупило око 220 такмичара разних категорија и израста.

Градоначелник Цветановић је данас уручио медаље такмичарима који су завршили надметање.

Поделите