Граду Лесковцу признање за унапређење права на слободан приступ информацијама

У Београду је данас, у Привредној комори Србије, традиционално обележен Међународни дан права јавности да зна од стране Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

У оквиру обележавања овог важног дана дат је осврт на стање у области права на приступ информацијама од јавног значаја у Републици Србији о чему су поред Повереника Милана Маринковића, говорили и представници међународних организација у Србији.

И ове године додељене су награде органима власти који су својим радом допринели афирмисању права јавности да зна у овој години. Међу добитницима признања за унапређење права на слободан приступ информацијама у овој години нашла се и Локална самоуправа града Лесковца, а признање, у име градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића, преузела Јелена Стаменковић, помоћник градоначелника Лесковца и истакла да је срећна сам што је град Лесковац препознат као пример добре праксе и као град који улаже и развија подједнако сваки сегмент друштвеног живота.

Поред поменутог, указало се на резултате и искуства у првој години функционисања Јединственог информационог система информатора о раду.

Поделите