УМрежавање студената организовано и ове године

УМрежавање студената са циљем размењивања искустава и информација, пружања подршке, али и размене идеја са циљем да они у свом раду допринсу развоју локалне заједнице и града, ове године се одржава четврти пут.

Иницијативу за овакав вид сарадње лесковачких студената дао је члан Градског већа Стефан Китановић, који је прве године одржавања, 2019, од своје прве плате, у потпуности финансирао одлазак студената на Златибор, а свих наредних налазио и организовао спонзоре за ово значајно искуство.

Јелена Миљковић члан Градског већа се данас обратила у име градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића, нагласила да градоначелник подржава ову активност, похвалила иницијативу свог колеге и нагласила да се у Лесковцу труд, марљивост и залагање увек вреднују:

„Новина у целокупној организацији УМрежавања је да ће од тренутног броја око 50 студената тај број бити дупло већи, односно да ће следеће године тај број бити око 100 студената.

Као одговоран и вредан студент, Стефан је схватио значај целокупног пројекта и сада се као члан Градског већа труди да сва знања која је стицао примени  у пракси и због тога организује овај догађај. Био је организатор УМрежавања младих привредника текуће године, творац је и иницијатор уручења Омладинскик картица у нашем граду.“

Aња Стојановић студент треће године Електротехничког факултета Универзитета у Београду се захвалила Канцеларији за младе, граду Лесковцу и спонзорима:

„Част ми је што ћу бити један од студената који ове године иде на УМрежавање. Ово је још један пројекат који нам показује колико је пажње усмерено на младе. Верујем да ћемо се сви лепо дружити, разменити своја знања и искуства и да ћемо се вратити пуни енергије за наредну школску годину.“

Обраћајући се студентима који ове године учествују у УМрежавању Китановић је данас рекао:

„Млади људи морају да искористе сваку прилику за стицање нових знања, контаката и искуства. С тим у вези сматрам да ово јесте таква прилика и да се увек вратимо са новим идејама и доприносима. Хвала свима који су се пријавили, свима који су подржали ову организацију. Град Лесковац је увек ту за младе на челу са градоначелником и на његову иницијативу, као што је Јелена рекла, наредно, јубиларно, пето УМрежавање биће на буџету града.“

Поделите