Радови на енергетској санацији школског објекта у Губеревцу

Ученици Основне школе „Бора Станковић“ у Губеревцу ће након изведених радова на објекту имати боље услове за образовање и боравак у школским клупама. Радове на енергетској санацији, који подразумевају замену фасадне столарије и постављање термоизолације, финансира Европска унија путем програма ЕУ Про Плус, а спроводе се у сарадњи са Министарством за европске интеграције.

„Град је у великој мери посвећен уређењу школских објеката како у граду, тако и околним местима. Посвећени смо уређењу школских зграда од пода, па све до крова, како би једина брига наше деце била да уче и да се искључиво посвете образовању. Извајања за ову област за текућу годину прелазе преко милијарду и 100 милиона динара за образовање. Знате и сами да је само за Предшколску установу издвојено 400 милиона, колико је 2012. износио целокупан буџет за образовање. Важно нам је да се на време исплаћују све обевезе за функционисање свих школских објеката, редовни трошкови, редовна одржавања и исплате према запосленима у надлежности локалне самоуправе.

Школу Бора Станковић броји 224 ученика, од тога у Номаници као издвојеном одељењу 13. Изводе се радови на енергетској санацији које финансира Европска унија путем ЕУ Про плус програма са 18,5 милиона динара. Радови подразумевају замену столарије, постављње термоизолације и замену расвете у просторији за наставнике чиме ће се унапредити енергетска ефикасност. Радови се спроводе се у сарадњи са Министарством за европске интеграције.

Радови су почели пре месец дана, рок за завршетак је 120 дана, али очекујемо да заврше у наредних месец даљна према тренутној динамици, им ајући у виду да је завршено око 60% радова.“

Рекао је данас приликом обиласка школе градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и подсетио да су у овој школи реконструисани тоалети у приземљу и на првом спрату, постављена ограда око овог, али и објекта издвојеног одељења у Номаници, уређен школски терен и да је у све наведено уложено 9,8 милиона динара.

Директор школе Дарко Иванковић се захвалио градоначелнику и локалној самоуправи на препознавању потреба школе и рекао:

„Реализација пројекта енергетске санације је у завршној фази, након чега ћемо добити један модеран и леп, а пре свега енергетски исплатив објекат. Као што је градоначелник рекао, уредили смо тоалете у приземљу и на спрату, средствима локалне самоуправе и Министарства просвете. Могу рећи да ће наком завршетка радова наша школа имати идеалне услове за учење, боравак, и рад наших ученика и особља.“

Поред школе, у оближњем месту Горњи Буниброд, месна заједница је уредила центар села, поплочала циглама и за те намене утрошила око 600 хиљада динара.

Поделите