Заједно и безбедно кроз детињство

Полицијска управа у Лесковцу је данас у оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ на платоу испред Осмоспратнице и у градском парку организовала дружење са малишанима свих узраста који су се уз игру и разговор са полицијским службеницима упознали са радом полиције, али и са основама безбедности.

У име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, обратила се мр Бранкица Стаменковић, члан Градског већа, која је казала:

„Првог септембра школско звоно се огласило не само за ученике и наставнике, већ и за припаднике полиције који се налазе у свим школама на територији града. Од посебне је важности то што су током лета похађали додатне обуке и стекли компетенције за поступање према деци, препознавање ризика по децу у близини школа и реаговање на исте.

Као локална самоуправа свој допринос безбедности дајемо и кроз ограђивање школских дворишта, настављамо сарадњу са полицијском управом и свим релевантним чиниоцима и наставићемо да радимо на том пољу. Заједничким деловањем свих нас стварамо безбедно и сигурно окружење у коме ученици могу несметано да развијају своје потенцијале, што наш заједнички циљ.“

Томислав Илић, начелник Полицијске управе у Лесковцу, рекао је:

„ПУ у Лесковцу је у оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ организује дружење малишана и полицијских службеника како би се упознали са основама безбедности приликом игре. Безбедност деце је приоритет Министарства унутрашњих послова и циљ је да се кроз тимски рад више државних органа створи позитивна атмосфера у школама, да се осигура безбедност деце и да деца имају безбедну и квалитетну наставу у својим школама. Циљ је да деца препознају разне облике дискриминације, насиља, да буду безбедна у саобраћају и како да поступају у ванредним ситуацијама.

Циљ је пројекта и да деца стекну поверење у полицију.“

Поделите