Завршени радови на путу Лесковац–Вучје

Данас се на путу између Лесковца и Вучја, на деоници од Стројковца до ове вароши, изводе радови на уградњи другог слоја асфалта.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас обишао радове, тим поводом одржао конференцију на којој је рекао:

„Налазимо се на путу Лесковац Вучје дужине 12 километара. Најпре је уређено 9 киломатара пута, а ове године нам је остало 3 километра од половине Стројковца до самог Вучја, односно 700 метара кроз само Стројковце, највеће насељено место вучјанског краја, са великим бројем привредних субјеката и вредним, марљивим, поштеним људима. Свима хвала што су имали стрпљења преко 50 година и толико чекали да сада имају овако квалитетан пут.

Ова саобраћајница се нашла у емисији САТ патрола, где је управо проглашена једном од лошијих, а сада је потпуно нова и савремена саобраћајница са уложених 400 милиона динара Владе Републике Србије, свих грађана и предузећа Путеви Србије. Били смо упорни да се радови наставе и да се и ова деоница уреди, нарочито народна посланица Марија Јовановић у комуникацији са министром Гораном Весићем.“

Градоначелник је додао да се данас уграђује други слој асфалта и да преостаје уређење банкина, хоризонтална и вертикална сигнализација и да свака кућа има уређен прилаз целом дужином пута.

Новица Николић директор ЈП Урбанизам и изградња се данас обратио и рекао:

„Оно што је важно за овај државни пут је проширење коловоза са 5 на 6 метара чиме је повећана безбедност у саобраћају, склоњена је коцка са коловоза и уређена је комплетна реконструкција читаве конструкције. Извођач радова је Трејс Србија.“

Градоначелник Цветановић је додао да су уређени путеви од Лесковца до Грделице, према Нишу, Власотинцу, Лебану, Богојевцу, те да је са уређењем овог пута ка Вучју, град при крају да реконструише све улазне односно излазне путеве и да је преостао само пут Лесковац – Бојник. Процењена вредност радова на овом путу је око 190 милиона динара и да се планира додатних 50 милиона за уређење кружног тока код Три шешира.

„Ове радове је најавио председник Републике Србије Александар Вучић. Све што је најавио је урађено, зато нема разлога да сумњамо да ће овај пројекат бити реализован. Ја се надам да ћемо већ у току ове године кренути са радовима“ – закључио је градоначелник.

Поделите