Градоначелник Цветановић посетио млекару Биомлек у Тулову

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обишао је данас са својим сарадницима млекару „Биомлек“ у Тулову. Ова породична фирма успешно послује од 2004. године и на домаће тржиште пласира квалитетне млечне производе – јогурт, павлаку, паприку у павлаци, кисело млеко, качкаваљ и сиреве.

Приликом посете млекари, градоначелник Цветановић је власницима, породици Николић, пожелео много успеха у даљем раду, да шире дистрибутивну мрежу и запошљавају све више радника, а да притом очувају квалитет по којем су Биомлек производи препознатљиви и поштовани на тржишту.

„Прича о туловској млекари је доказ да за успех једне пословне идеје није најважнија локација у строгом центру града, већ да се преданим и посвећеним радом, сталним усавршавањем и модернизацијом, врло успешно може пословати и у сеоској средини. Зато је Млекара Биомлек пример добре праксе и представља огромну вредност за читав град Лесковац. 

Ова компанија сваке године бележи раст, отприлике од 5 до 7 %, унапређује и процес производње, али и квалитет услуга. Компанију млеком свакодневно снабдева око 200 коопераната, а дневно се преради између 9 и 10 хиљада литара млека. Породица Николић константно улаже у опрему, нове технологије и едукацију запослених, а тржиште осваја квалитетом својих производа, поштујући најстроже стандарде квалитета, као и безбедности хране.

Град Лесковац, као носилац БФЦ сертификата, потврдио је да је пожељно место и дестинација за улагања, али не само за страни капитал, него и за наше домаће привреднике, предузимљиве и вредне домаћине. Они су највеће благо нашег града и чине окосницу стабилне привредне активности“, закључио је.

Дејан Николић, власник и директор млекаре „Биомлек“, захвалио се градоначелнику на посети и навео да фирма сваке године бележи благи раст и да им је најважније да потрошачи буду задовољни. Истакао је да у склопу фирме постоји лабораторија, а сарађују и са лабораторијом Института у Нишу. Производи млекаре Биомлек користе се у и Предшколској установи Вукица Митровић, а пласирају се у Лесковцу, Врању, Владичином Хану, као и у Београду.

Након посети млекари у Тулову, градоначелник Цветановић са својим сарадницима обишао је и оближње сеоско туристичко газдинство Сунчев брег у засеоку Бара, где је најављено да ће се крајем октобра одржати јесења манифестација Дани гљива и биља.

Поделите