НАЛЕД-ов традиционални Септембарски сусрет на Белом двору

Данас је одржан традицонални Септембарски сусрет, 17. по реду, у организацији НАЛЕД-а којем је ове године присуствовало преко 1000 гостију, државних и локалних лидера, привредника, представника међународне заједнице и дипломатског кора. Они су као и сваке године на Белом двору су обележили крај лета и почетак нове сезоне реформи за унапређење пословног амбијента у Србији.

Овој свечаности је са сарадницима присуствовао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је и члан Управног одбора по трећи пут, док је као представник локалне самоуправе која поседује БФЦ сертификат са најбољим процентом испуњености строгих критеријума, чак 96,33%, део БФЦ клуба. Свечаности је поред представника Локалне самоуправе града Лесковца –градоначелника Цветановића, заменице градоначелника др Лидије Димитријевић, члана Градског већа Сање Милошевић и директора ЈП Урбанизам и изградња Новице Николића, присуствовао и амбасадор Велике Британије Едвард Фергусон, затим министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Никола Селаковић, министар грађевинарства Горан Весић, генерални директор компаније Гомекс Горан Ковачевић, и наравно принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић.

Саставни део Септембарског сусрета је и представљање и дегустација одабраних локалних специјалитета, хране и вина са географским пореклом. Град Лесковац је представио своје препознатљиве производе – представници југа Србије били су млекара Гложане, дестилерија Тривулеск, Месара МП Ђорђевић, винарија Аквила.

И ове године су проглашени најзаслужнији и најактивнији чланови за 2023. годину; за Најчлана из редова привреде проглашена је Станка Пејановић из компаније Хајсенс Европа, затим Недељко Тица са Пољопривредног факултета из Новог Сада, док је председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, изабран за Најчлана из редова локалних самоуправа.

Подсетимо, титулу Најчлана из редова локалних самоуправа, према мишљењу запослених у НАЛЕД-у, протекле 2022. године понео је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић.

Поделите