Завршена реконструкција још једног школског објекта

Реконструкција школског објекта издвојеног одељења у Живкову, ОШ Вук Караџић из Печењевца, завршена је на време за почетак нове школске године.

Шеснаесторо ученика од првог до четвртог разреда је започело школовање или се вратило у школске клупе у потпуно обновљеном и реконструисаном објекту на којем је изведена енергетска санација са улагањем од 5,3 милиона динара, а у претходном периоду је са 12,3 милиона динара изведено уређење крова, електроинсталација, постављена нова столарија, уређене су учионице, санитарни чворови, канцеларијски простор…

Градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић је у друштву својих сарадника и директора школе Славише Николића посетио ученике, уручио им пригодне поклоне, захвалио се ученицима и родитељима на стрпљењу док су се изводили радови и пожелео им пуно успеха у школовању:

„Народна мудрост каже: „На младима свет остаје“. Како би управо ти млади израсли у способне и одговорне чланове друштва, један од најважнијих услова је да имају срећно и безбрижно детињство и адекватно образовање. Тежимо ка томе да сва деца са територије града Лесковца имају једнаке услове за школовање, било да су школе у самом градском језгру или у руралној средини, било да имају 100 или 10 ученика.

Желим да подсетим да је извршена и реконструкција матичне школе у Печењевцу – 2016. године где је замењена столарија, саниран санитарни чвор и изграђено 10 тоалета са преко 4 милиона динара, док је са 5 милиона динара изведена енергетска санација 2019. године. У издвојеном одељењу у Доњој Локошници ове године смо изградили спортски терен, са осветљењем и оградом, за који је из буџета издвојено 6,8 милиона динара.“

Градоначелник Цветановић је нагласио да ће град Лесковац наставити да улаже у област образовања и посветити се како свим школама, тако и свим ученицима и да је јуче, приликом обиласка школе у Навалину указао да је потребно за дете које користи колица потребно омогућити услове за боравак у школи.

Директор Николић се захвалио градоначелнику Цветановићу и истакао да су реновиран објекат и побољшани услови најбољи поклон који су деца добила за почетак ове школске године:

„Ученици ову школу похађају у две смене, имамо и фискултурну салу која је функционална како за одржавање часова физичког васпитања, али и свечаности и приредби.“

Поделите