Подељен нови број Лесковачког гласника

Данас је на градском тргу промовисан и подељен нови број Лесковачког гласника.

Нови број представила је Александра Станимировић, која је говорила о бројним инвестицијама и дешавањима у граду Лесковцу.

„На насловници новог броја наилазимо на наслов да је Лесковац центар разних дешавања, што фотографије то и показују – одржано је дружење са најмлађима, ускршње дружење, обележен Међународни дан породице, Разигране улице, Фестивал цвећа и меда и фестивал фолклора трећег доба, журка за матуранте на тргу и многи други догађаји.

Листањем новог броја можемо читати о бројним улагањима које град Лесковац на челу на челу са градоначелником др Гораном Цветановићем усмерава према младима – награђивање младих талената, екскурзије за вуковце, бицикле за најбоље, о омладинским пројектима, биће издвојено 100 хиљада динара за студенте са просеком 10,00… Град Лесковац подржава и развој културе, право грађана на информисање, као и удружења која се баве социјалном заштитом и сваке године се издвајају значајна средства за поменуте намене.

„Савремена инфраструктура у граду и селима“ наслов је једног сегмента новог броја – ту можемо видети да је уређен пут ка Репетитору, улица Девет Југовића, улица у Војиници, Винарцу, хисарски пут у Доњем Синковцу, тротоари у центру града… Изграђена је месна заједница у Доњем Крајинцу, замењени горионици на два котла и изграђен доводни цевовод и резервоар за воду у Печењевцу, а доста се и радило на томе да Лесковац постане град по мери спортиста. Поред редовног финансирања спортских клубова и организација, изграђени су спортски терени у Доњој Локошници и Манојловцу, реновиран базен, и оно што је тренутно актуелно, један од највећих пројеката у нашем граду – градски стадион изграђен по УЕФА стандардима, који је постао главно место окупљања наших суграђана. Око стадиона је изграђена и улица која је понела име хероја са Кошара – Радоша Церовића. А можемо видети и фотографије најуспешнијих спортиста, који су амбасадори Лесковаца, и на које је град поносан. Понос града Лесковца су и ученици генерације средњих школа чије су фотографије красиле градске билборде, а увеличали су и овомесечни број.

О свему овоме и о многим другим дешавањима у граду Лесковцу можете читати у новом броју Лесковачког гласника, док изглагање градоначелника Цветановића о свему учињеном, о свим реализованим пројектима и инвестицијама у претходне три године, и плановима за будућност, можете пратити уживо на званичној фејзбук страници града Лесковца, у петак, 8.9.2023. године.“

Подели је присуствовао и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима.

Поделите