Петар Грашо својим наступом одушевио Лесковчане

Четврто вече овогодишње Роштиљијаде, 33. по реду, обележио је фантастичан концерт који је приредио Петар Грашо. Познати Сплићанин разгалио је лесковачку публику својим поп нумерама, а у његовим хитовима уживало је на хиљаде људи на лесковачком градском тргу.

На пријему који је у Свечаној сали града Лесковца уприличен за Петра Граша, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић пожелео му је добродошлицу у град на Ветерници, који је ових дана у знаку роштиља и добре атмосфере.

„Захваљујући специјалној рецептури, умешним мајсторима и доброј организацији, Лесковац је од свог бренда – роштиљ меса, устоличио традицију ове манифестације. Већ 33 године Роштиљијада је највећи и најпосећенији фестивал роштиља у Србији, али и у региону.

Ова недеља је веома значајна за наш град. Поред Роштиљијаде, њу је обележила и прва утакмица на новом симболу нашег града – новоизграђеном стадиону Дубочица. Поносни смо што смо успели да у исто време спојимо области које нашим суграђанима, али и бројним посетиоцима, пружају највише задовољства – уживање у препознатљивoм лесковачком укусу, одличну забаву током Роштиљијаде, али и велики спортски спектакл у новом храму фудбала у Лесковцу.  

Захваљујем нашем госту, господину Граши, што је део ове Роштиљијаде и што ће својим гласом и великим хитовима унети и мало приморског духа у ове наше такође топле крајеве. Желим вам топлу добродошлицу и надам се да ће вас лепе успомене натерати да поново будете наш гост“, закључио је и додао да му је посебно драго што је г. Грашо у Лесковац дошао у друштву својих родитеља, искусних угоститеља, са којима је уживао у укусним лесковачким ђаконијама.

Петар Грашо је истакао да је први пут у Лесковцу. Како је казао, са својом екипом је неколико пута пропутовао цео свет, мало је тога што нису видели, па је увек посебно задовољство доћи негде по први пут.

„Морам рећи да сам ишчекивао концерт у Лесковцу, због неких својих драгих колега и пријатеља који су ми говорили колико је лепа ова манифестација. Што се тиче роштиља, који је заштитни знак Лесковца, у њему сте прваци света и нека тако и остане. У светској сте категорији и што се тиче срчаности и гостољубивости и заиста се радујем што ћу бити део ове приче. Даћу све од себе да у Лесковцу мало замирише со, море, Медитеран, то је оно што ја својом музиком доносим, а пре свега љубав“, истакао је Грашо.

Поделите