Градоначелник Цветановић присуствовао скупу ветерана југословенског бокса

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас присуствовао скупу ветерана југословенског бокса и промоцији књиге Седморица величанствених, где му је Тадија Качар, легенда југословенског бокса, за подршку овом спорту уручио захвалницу, медаљу и пехар.

Градоначелник Цветановић је истакао да је поносан што је Лесковац град у коме се спорт високо вреднује и што не запоставља ниједан спорт. Он је подсетио да су 2012. године издвајања за спорт била 18 милиона, а да се ове године за финансирање спортских клубова и организација из градског буџета издваја 125 милиона динара, уз додатних 144 милиона за функционисање СРЦ Дубочица.

„Ми сада имамо четири боксерска клуба и само за њих издвајамо 2,2 милиона динара. Честитам вам што се направили књигу Легенде југословенског бокса – Седморица величанствених, јер они то и заслужују. Тиме показујете да је бокс одувек био племенита вештина и да је одувек везан за хуманост, јер је и ова акција хуманитарног карактера. У боксу се зна шта је фер-плеј и од срца вам честитам на величини, јунаштву, на хуманости, на спортском понашању. Ово признање је још већа обавеза да будемо још наклоњенији спортистима“, рекао је градоначелник Цветановић.

Тадија Качар је истакао да боксерски спорт има дугу традицију у Србији и да је најбоље резултате остварио 70-их и 80-их година прошлог века. Он је изразио наду да ће Лесковац и у будућности бити престоница спорта и да ће боксери у њему и даље имати подршку и одличне услове за напредовање.

Скупу су присуствовали великани југословенског бокса – Фазлија Шаћировић, који је био два пута вицешампион света, Мирко Пузовић, који је понео бронзану медаљу на Олимпијским играма 1984. у Лос Анђелесу, троструки је првак Југославије и Балкана, Миливоје Лабудовић – освајач бронзане медаље на светском првенству у Минхену 1982. године и вишеструки првак државе, Тадија Качар, носилац сребрне медаље на Олимпијском првенству 1976. у Монтреалу, сребне медаље на светском првенству, сребрних медаља на Европском првенству, Љубиша Симић, освајач златне медаље на Европском првенству 1985. године у Будимпешти, учесник на Олимпијским играма, шампион света 1996. године, најбољи спортиста 1985, Драгомир Вујовић из БиХ, који је два пута освојио сребрну медаљу на светском првенству, пет пута је био првак Балкана и два пута првак Медитерана и шест пута државни првак Југославије, Драшковић из Црне Горе и други.

Поделите