Концертом Жељка Самарџића почела 33. Роштиљијада

Свечаним отварањем, ватрометом и концертом Жељка Самарџића, синоћ је званично почела једна од три највеће привредно-туристичке манифестације у Србији, лесковачка Роштиљијада.

Ове године, одржава се по 33. пут и традиционално све посетиоце очекују, пре свега, укусне ђаконије са роштиља, програм такмичарског карактера, покушај обарања рекорда у припреми највеће пљескавице, као и концерти на бини на градском тргу.

Манифестацију је отворио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и рекао:

„Са скара нанизаних на Широкој чаршији од јутрос се шири мирис најукуснијег роштиља и од данас, па све до недеље, роштиљ мајстори ће припремати разне специјалитете за бројне посетиоце великог ресторана на отвореном. Традиционално, очекујемо велику посећеност, добар провод на концертима, обарање рекорда за највећу пљескавицу и најважније, што је суштина ове манифестације, ужитак у ђаконијама са роштиља.“

Вече је почело наступом мини концерта КУД Леминд, дефилеом мажореткиња, блех оркестара, маскота Роштиљијаде, наступом блех оркестра Исидора Зећировића, концертом групе Јужњаци, а концерт вечери био је наступ Жељка Самарџића.

Пре свечаног отварања градоначелник Лескова Цветановић је уприличио пријем за Жељка Самарџића у конференцијској сали стадиона Дубочица, пожелео му добродошлицу у Лесковац.

„Данас је историјски дан за наш град – поред тога што почиње 33. Роштиљијада, одржава се и прва званична утакмица на нашем новог градском стадиону, стога смо одлучили да пријем за нашег госта уприличимо управо овде, на српском Олд Трафорду, на нашој Дубочици.

Нашем госту, господину Жељку Самарџићу још једном желим добродошлицу у град који краси богата и дуга историја, бројне природне лепоте, многи споменици културе и вере, град роштиља, укусних ђаконија, град младих, културе и спорта, али пре свега град добрих домаћина који раширених руку и отвореног срца дочекују своје госте“ – рекао је на пријему градоначелник.

Жељко Самарџић се захвалио на срдачној добродошлици и рекао да га радује чињеница што је део историјског тренутка и на позиву да буде гост у Лесковцу:

„Често сам у посети Лесковцу и приватно. Осетио сам Лесковац као домаћински град и овде ми је увек било лепо. Што очекујем и на овом концерту“ – рекао је синоћ господин Самарџић.

Синоћ се на пријему обратио и директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић. Он је истакао да му је изузетно драго што је део екипе која организује Роштиљијаду и да је Жељко Самарџић увек драги гост у нашем граду.

Поделите