Промоција предстојеће 33. Роштиљијаде у Београду

Поводом промоције предстојеће 33. Роштиљијаде, јуче је у хотелу „ИН Београд“ одржана конференција за медије на којој су се присутним новинарима обратили директор ТОЛ-а Небојша Коцић и естрадне звезде са наше музичке сцене које ће наступати на манифестацији – Жељко Самарџић, чији ће концерт отворити „Роштиљијаду“, фронтмен једног од омиљених бендова наших суграђана Тропико бенд-а Александар Цветковић и легенде југословенске и домаће рок сцене – Момчило Бајагић-Бајага и чланови ЈУ групе Драги и Жика Јелић . Извођачи су исказали велико задовољство што ће бити део манифестације и најавили су спектакуларне наступе и концерте за памћење.

На почетку свог обраћања директор Коцић је истакао да је лесковачка „Роштиљијада“ једна од најзначајнијих манифестација угоститељско-туристичке привреде у Србији, чији су основни циљеви афирмација брендираног роштиљ меса и презентација нових достигнућа у области гастрономије и услуживања.

 „Чињеница да се манифестација   одржава више од тридесет година, довољно говори о њеном значају за наш град и његову промоцију, захваљући Роштиљијади, Лесковац је постао значајно гастрономско одредиште  на туристичкој мапи наше Републике“.

Директор Коцић говорио је о богатом културно-забавном програму и бројним такмичењима која ће се организовати током манифестације.

„Лесковачка „Роштиљијада“ ће и ове године пружити незаборавно искуство које ће објединити врхунски музички програм и препознатљив укус лесковачког роштиља. Сви посетиоци ће имати прилику да уживају у богатом културном програму, традиционалној кулинарској понуди и атмосфери која спаја различите генерације“.

Након конференције, за све присутне приређен је  коктел и дегустација лесковачких специјалитета са роштиља.

Овогодишња 33 „Роштиљијада“ одржаће се од 21. до 27. августа. Покровитељи манифестације су Влада Републике Србије и Град Лесковац, организатор Туристичка организација града Лесковца, суорганизатор Мелос естрада, спонзори Хајникен Србија и Кока кола.

Поделите