Пријем за чланове Спортског удружења Победник 016 Лесковац

Данас је у Свечаној сали града Лесковца уприличен пријем за чланове спортског удружења Победник 016 које је регистровано у Српски триатлон и тренутно броји 5 регистрованих такмичара са такмичарском лиценцом.

Заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић је на пријему казала:

„Лесковац је расадник младих талената и врхунских спортиста који широм земље, региона и света шаљу најпозитивнију слику о нашем граду. Велико је задовољство и част што смо данас угостили наше успешне пливаче из Спортског удружења Победник – Новак и Андрија Стојиљковић и тренере и осниваче удружења – Ивана Марковића и Милана Китановића.

Наши спортисти пружају добар узор и позитиван модел понашања, јер су они најбољи промотери здравог, спортског духа. Из тог разлога настојимо да пружимо подршку свој нашој деци која остварују запажене резултате на спортским такмичењима широм света.

У име градоначелника др Горана Цветановића и у своје име честитам вам на свим досадашњим успесима са жељом да их у будућности буде још више.“

Милан Китановић, тренер и један од оснивача овог удружења рекао је да је ово удружење основано марта месеца 2022. године и да су за то време успели да се изборе и постану један од најуспешнијих триатлон клубова у Србији. Он је поменуо Новака Стојиљковића, који је носилац Октобараске награде града и државни првак на 6 узастопна државна првенства у триатлону, акватлону и дуатлону, и Андрију Стојиљковића који је такође шампион државе на 6 узастопних првенстава у Србији.

Андрија Стојиљковић, такмичар и триатлонац, који има 17 година, који се овим спортом бави 4 године и осваја много медаља на државним и међународним такмичењима, захвалио се граду Лесковцу и градоначелнику Цветановићу на подршци која му много значи и помаже за даљи развој каријере.

„Наставићу да представљам свој град у најбољем светлу на предојећим такмичењима. Овим путем желим да изразим захвалност и својим родитељима који свакодневно усмеравају моје кораке и помажу ми да наставим правим путем.“

Поделите