Уочи Дана младих подељени уговори о финансирању омладинских пројеката

У Свечаној сали града Лесковца данас је представницима удружења и ученичких парламената подељено 14 уговора за финансирање омладинских пројеката, у укупној вредности од 2 милиона динара. У оквиру програма „Активирај се“, који за циљ има промоцију активизма и волонтеризма младих, Град Лесковац преко Канцеларије за младе већ девету годину заредом финансира овакву врсту пројеката и до сада је подржано преко 130 пројеката које је припремило око 7000 младих Лесковчана, а за шта је из градског буџета укупно издвојено око 13 милиона динара.

У име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, обратила се Марија Рајковић, помоћник градоначелнка, која је нагласила да је улагање у младе дуготрајна инвестиција, стварање чврстог темеља за постављање стабилних стубова будућности.

„Најважније је дати им ветар у леђа да у потпуности искористе свој потенцијал и енергију, да нађу место под сунцем у свом родном граду и да се њихови велики снови остваре.

Данас делимо 14 уговора (за седам удружења и седам ученичких парламената) и за те намене издвојено је 2 милиона динара из буџета града. Преко програма „Активирај се“ мотивишемо младе да ураде нешто корисно за себе и заједницу у којој живе, да развијају своје вештине и хуманост, подстичемо друштвени активизам младих, будимо њихову креативност, потенцијале и иновативне идеје. Увек ћемо бити ту за њих јер град Лесковац, поред свих епитета који га красе и на које је поносан, ипак је најпоноснији на то што је град младих“, истакла је и подсетила на још неке мере подршке младима које град Лесковац спроводи, попут награђивања кроз Фонд за младе таленте два пута годишње, организовања екскурзије по Србији за вуковце средњих школа, затим журке за мале матуранте и награђивање ђака генерације бициклама.

Лола Стојановић, председник Ученичког парламента лесковачке Гимназије, захвалила се Граду Лесковцу и градоначелнику Цветановићу за константно улагање у напредак и знање младих, као и Канцеларији за младе која је одобрила њихов пројекат за опремање учионица белим таблама.

„Наше старе зелене табле су свима познате и пренеле су много знања претходним генерацијама, али је време да их заменимо новим, белим таблама јер су прегледније, лакше се одржавају, лакше су за читање и писање и сигурна сам да ће бити инспирација за многе нове креације. Подршла за овај пројекат нам много значи, јер ће да обележи једно ново раздобље Гимназије и учиниће наше образовање и образовање будућих генерација још успешнијим него што је до сада било. Морам да искажем срећу и понос што сам у овој школи и што могу да будем један мали део њеног унапређења“, закључила је.

Поделите