Улагање од 8,5 милиона динара за енергетску санацију објекта и уређење крова школе у Манојловцу

Данас је у Основној школи Радоје Домановић одржана конференција за медије поводом наставка улагања у школски објекат. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је у друштву сарадника обишао радове и најавио да ће поново посетити школу првог септембра, имајући у виду да се завршетак радова очекује до краја текућег месеца.

Бранкица Стаменковић члан Градског већа задужена за област образовања је најпре подсетила на реализовану инвестицију у овој школи, односно на уређење терена за мале спортове у вредности од 2 милиона динара и рекла:

„Градоначелник Цветановић је том приликом најавио радове на енергетској санацији објекта. Поред тога ради се и поправка крова и вредност радова износи 8,5 милиона динара. У протеклом периоду у овој школи замењена је столарија и уведено грејање. Посебну пажњу посвећујемо и издвојеним одељењима. У току су и радови у дворишту у издвојеном одељењу у Доњем Крајинцу, а завршени су и радови на грејању и огради објекта одељења у Братмиловцу.

Навела бих и још неке пројекте у области образовања који се спроводе на територији града. Завршетак радова на издвојеном одељењу у Навалину, то је издвојено одељење ОШ у Богојевцу, затим завршетак радова на одељењу у Живкову које је издвојено одељење школе у Печењевцу, а ради се и Муизичка школа, ОШ Светозар Марковић, очекује нас енергетска санација школе у Губеревцу, а ради се и на школама у вучјанском крају… Буџет за образовање за ову годину након ребаланса износи милијарду и 100 милиона динара. Захваљујући иницијативи градоначелника Цветановића која је потекла пре неколико година родитељи ученика који полазе у први разред основних школа ће и ове године добити помоћ за набавку уџбеника.“

Директор школе Горан Гроздановић захвалио се градоначелнику за све оно што је учинио и што чини за ову школу.

„Ова школа је последњи пут рађена 1967. године и тек сада се комплетира енергетска ефикасност. Ради се и фасада, што ми је посебно драго, јер ће школа добити прелеп изглед а учиници ће од 1. септембра ићи у потпуно другачију школу. Захваљујем се градоначелнику и локалној самоуправи што су препознали ову школу као место у које вреди улагати. Овде полако почиње да се повећава број ученика и надам се да ће сваке године бити све већи, јер се до сада број ученика смањивао. Ово улагање ће много значити за све ученике, а поготово је важна сама енергетска ефикасност због уштете енергената“, истакао је и додао да школу у Манојловцу и сва њена издвојена одељења похађа 607 ученика.

Шеф Одељења за друштвене делатности и локални економски развој Саша Младеновић истакао је да су након радова на замени столарије почели и радови на енергетској санацији објекта.

„Сада се ради комплетна фасада. Ставља се камена вуна дебљине 10 цм. Поред тога, ради се изолација на тавану и поправка крова. Извођач радова је АД Стандард из Лесковца. У наредном периоду нас очекује и уређење спортског терена за кошарку“, навео је Младеновић.

Поделите