wrapper

Данас је на градском тргу одржана журка за све мале матуранте са територије града Лесковца. Журци су се прикључила и деца са Кампа Лесковац 2022. РТС Кроса. Тада су уручене и бицикле ученицима генерације свих основних школа од стране Града Лесковца.

Све присутне поздравио је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић:

„Дани полагања тестова завршних испита су иза вас. С обзиром на то Град је одлучио да вам поклони журку на којој ћемо, надам се, сви заједно уживати, након предивног Спомен парка ове године на новом градском тргу у центру града. Од срца желим много успеха свим малим матурантима и надам се, заједно са вама, да ћете уписати жељене школе и остварити зацртане циљеве. Били сте веома вредни и мислим да не постоји бољи начин да означимо почетак распуста и безбрижног периода за вас. Пуно ми је срце што вас видим у оволиком броју, као и децу из дијаспоре, учеснике Кампа РТС Кроса, који су дошли из 15 земаља, 115 њих из Француске, Белгије, екс Југославије, да буду вечерас заједно са вама, сигуран сам, понети само лепе успомене из нашег града.“

„Данас ћемо и ученицима генерације свих основних школа уручити бицикле, како бисмо их још више подстакли и мотивисали све остале да наставе да уче и вредно раде на унапређењу њиховог знања и образовања,“ – додао је градоначелник и пожелео деци да данас забораве све бриге, да уживају, опусте се и забаве.

У име ученика генерације који су добили бицикле као поклон од стране Града Лесковца, обратио се Вукашин Станојевић из Основне школе „Бора Станковић“ из Губеревца који се захвалио градоначелнику Цветановићу због огромне подршке током читавог школовања, награђивања за успехе и журке за памћење.

"Дуго ћемо памтити  дан када смо закорачили у школу и сплели нераскидиве везе за цео живот. Пред нама стоји један нов почетак, једна нова раскрсница са доста путева. Желим вам да одаберете прави пут за себе и да га доследно пратите кроз живот."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија