wrapper

У Грделици је данас одржана конференција за новинаре поводом реконструкције улице Боре Пешића и реконструкције прилазног пута од кружног тога у Ораовици до Грделице. Конференцији су присуствовали градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и директор Коридора Србије Зоран Бабић, који су након тога заједно обишли радове на уређењу ове улице.

Том приликом градоначелник је казао:„Нама јесте битан најстрожи центар Лесковца, али нам је такође важно и свако место као што је Грделица. Договорили смо се да започнемо изградњу ове улице у дужини од 230 метара, која ће по завршетку радова постати најмодернија саобраћајница у Грделици, али истовремено очекујемо да и онај део који је нама битан, због безбедности пешака, од кружног тока до самог центра завршимо са једном бициклистичком стазом.“

„Ради се даноноћно како би аутопут био пуштен за саобраћај до краја ове године. Померили смо више од 100.000 кубних метара земље и различитог материјала. Добра вест је да нема даљих померања. Изливено је више од 50 % носача и радови на стубовима галерије приводе се крају“, - каже Бабић.

Укупна врендност радова ће изностити 600.000 евра. Коридор 10 завршен је 98,2 %, истакао је Бабић, а завршетак радова и изградња модерног аутопута очекује се до краја године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија