wrapper

Новак Стојиљковић, овогодишњи добитник новчане Октобарске награде града Лесковца, апсолутни је шампион у триатлону и један од најуспешнијих пливача и атлетичара у Лесковцу и Србији.

Руководство града Лесковца, на челу са др сци. мед. Гораном Цветановићем, је, од преузимања одговорности, подршку младим, талентованим и успешним људима поставило високо на лествици приоритета. Са великим поносом се улаже у младе таленте. За посебно надарене ђаке, студенте, спортисте и уметнике, који су остварили значајне резултате, два пута годишње организујесе додела награда, на Дан Светог Саве и Дан града и до сада је у ту сврху издвојено преко 113 милиона динара за 4100 младих.

Млади и талентовани Новак припада деци, амбасадорима нашег града, чији таленат и успеси проносе позитивну слику о Лесковцу широм Србије и региона. Његови резултати су инспирисали градоначелника Цветановића да га данас посети и са сарадницима и уручи му штене бишона.

Поводом посете медијима се обратила Наташа Јовановић, секретар Градског већа и казала:

„Ми смо сплетом одређених околности сазнали да је Новак пасионирани љубитељ паса па смо сходно томе одлучили да њему данас поклонимо штене бишона и то је један поклон од стране града и градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића и тиме укажемо на децу која су млада, која су успешна, која постижу резултате, која представљају не само себе, већ и све нас. Такође бих желела да се захвалим професорки Тањи Маринковић која је омогућила да овај дар данас дође у руке младог Новака, и сматрам да ће Новак кроз свој однос према овом псу показати да она чувена реченица „Пас је човеков најбољи пријатељ“ није само празна флоскула.“

Новак Стојиљковић се захвалио градоначелнику на поклону и додао да планира да у триатлону постане број 1 у свету. „Имам времена за све, и за учење и за играње, за вежбање, свирање виолину, за тренинге. Мој брат је исто спортиста, а и тата је обећао да ће почети да се бави триатлоном када напуни 40 година.“

Штене је поклон професорке Тање Маринковића и њене породице која се одгојем бишона бави из хобија и са пуно љубави.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија