wrapper

Данас је почела манифестација "Зелени дани" у кањону реке Вучјанке у оквиру пројекта ''Повезивање бисера'' (Connecting pearls), који је одобрен по Првом позиву за пројекте у оквиру Програма прекограничнe сарадње Србија - Северна Македонија који подржава прекограничну сарадњу с циљем промовисања добросуседских односа, подстицања европских интеграција и промовисања друштвеног и економског развоја. Пројекат ''Повезивање бисера'' реализују три партнера: Град Лесковац – као водећи партнер, општина Крива паланка из Северне Македоније и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа.

Када је у питању туристичка инфраструктура, трасирана је, уређена и обележена планинарска стаза у дужини од 5,2 км „Бисер Кукавице“, постављена су два летњиковца, постављена је и пешачка стаза која повезује плато са чувеним Ђокиним вировима, као и модерни мобилијар са меком подлогом и информативне табле које садрже информације о комплетној туристичкој понуди града Лесковца.

Драгана Белензада, директор Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, рекла је:

"Град Лесковац, као центар региона, заједно са градоначелником Лесковца др Гораном Цветановићем који је и председник скупштине Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, велику пажњу поклања неговању и унапређењу међународне сарадње и међународног односа. Пројекат Повезивање бисера је резултат управо те посвећености и успешног рада. Сам пројекат реализује Град Лесковац заједно са општином Крива Паланка и ЦРЗПО. Данас је једна од активности овог пројекта, Зелени дани на Вучјанци, у питању је дводневна манифестација, где ће велики број посетилаца имати прилике да уживају. Данас се планира богат културно-забавни програм, као и припрема изложбе дегустације традиционалне прекограничне хране.Сутра се планира пешачење на нашој новој планинарској стази која почиње од цркве Светог Јована Крститеља и завршава се код Хидроелектране."

Мартин Николовски, испред пројектног тима Криве Паланке, је истакао да је сарадња са градом на Ветерници одлична, што је резултирало братимљење ове две општине и додао да град Лесковац и Крива Паланка припремају још један заједнички пројекат.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија