wrapper

Резултати заједничког пројекта лесковачког Народног музеја, основних школа и Школе „11. октобар“, ''Један музеј, много наде'', презентовани су на завршној манифестацији, са које су учесници послали поруку: „Дружење је било незаборавно и већ недостајемо једни другима“.

Кроз промотивни спот, у коме су забележени најзанимљивији, најупечатљивији и најемотивнији тренуци са радионица, најављена је завршна манифестација пројекта ''Један музеј, много наде''. У Галерији народног музеја дечји ликовни радови, фигурице и украси од гипса, уникатни рамови за слике и њихови аутори: ученици основних и Школе ''11. октобар'', окружени наставницима, родитељима и музејским стручњацима.

„Имали смо седам различитих тематских радионица, на којима смо много тога научили и урадили, али је најважније да смо се, пре свега, лепо дружили. Навикли смо једни на друге, посебно на ђаке из школе ''11. октобар'', који су долазили сваког петка. Јако нам недостају, а, како чујемо, и они питају када ће поново доћи у музеј. У пројекту је учествовало 35-оро деце, која су, у протекла два месеца учила о начину живота у праисторији, историји традицији и обичајима Лесковца, развијала логику, комбинаторику и машту. Наш циљ је у потпуности остварен - са задовољством је истакла Сузана Рандјеловић, координаторка пројекта ''Један музеј, много наде''.

Учесници су потом, појединачно представили све радионице ефекте и резултате.

Пројекат је, да подсетимо, подржала Балканска мрежа музеја у оквиру програма  ''Стварање присутпачности'', финансираног од стране „Stavros Niarchos фондације.

ПРОМОТИВАН СПОТ ЗА ПРОЈЕКАТ "ЈЕДАН МУЗЕЈ МНОГО НАДЕ" МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија