wrapper

Јавно-комунално предузеће „Водовод“ спроводило је изузетно значајан „Пројекат пружања техничке помоћи општинама средње величине на југу Србије из области снабдевања водом и каналисања насеља“.

Пројекат је финансирала немачка КФВ банка и путем њега реконструисана је водоводна мрежа у 63 улице, укупне дужине 29 километара, вредности 3 645 000 евра.

Веома је важно истаћи да је лесковачки „Водовод“ већину новца овог кредита искористио за поменуту реконструкцију водоводне мреже. Циљ „Водовода“ је да делује превентивно и да улицама подари нову мрежу, а не да санира кварове на постојећој, и управо из тог разлога је већина средстава и била усмерена у реконструкцију.

Путем КФВ-а изведена је и реконструкција „западног водовода“ вредности 605 хиљада евра преко кфв-а, док је изградња нове водоводне мреже у систему „северни водовод“ укупне вредности 845 хиљада евра, док је у детекцију кварова и побољшање возног парка уложено 116 хиљада евра.

Водовод ће у сарадњи са Градом наставити да и наредних година спроводи пројекте са циљем да се свим становницима територије града обезбеди адекватно водоснабдевање.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија