wrapper

Данас се завршавају радови на уређењу саобраћајнице у селу Војиница. Средства за реализацију пројекта у вредности од 6,23 милиона динара обезбедио је Град Лесковац. Извођач радова је „Пeрица Јовић предузетник АБ КОП“ из Власотинца.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима обишао поменуте радове и том приликом истакао:

„Ова саобраћајница је била од шљунка и слоја струганог асфалта, дотрајала и оштећена, и са неједнаком ширином пута. Уређењем ове деонице, мештани села Војиница добили су нову и модерну саобраћајницу у дужини од 1130 метара. Локална самоуправа града Лесковца издваја значајна средства како би наши путеви били уређени, модерни и адекватни за одвијање саобраћаја, да подигнемо безбедност наших суграђана на вишем нивоу. На том пољу не занемарује се ниједан део територије што показују ови и бројни други радови који се изводе у грделичком крају.“

"Када говоримо о улагању Коридора у грделичком крају треба поменути и уређење јужног крака Коридора 10 са око 400 милиона евра, те сада имамо бољу комуникацију са Северном Македонијом, Грчком али и Бугарском."

Градоначелник је најавио санацију Сарајевског моста у вредности од око 4 милиона евра који ће имати осветљење као мост у Владичином Хану.

"Покушавамо да се посветимо сваком крају на нашој територији са свих 144 места, и ми смо ту, да заједничким снагама као тим уређујемо километар по километар сваког дела" - закључио је градоначелник Цветановић и најавио наставак радова на овој саобраћајници.

Директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић је рекао да то предузеће израђује пројекте како за градске, тако и за сеоске саобраћајнице, те да је израдило и за овај пут од Ораовице до Војинице.

"Остатак пута ће се изводити у наредном периоду и важно је да за читаву дужину имамо пројекат и одобрење надлежног одељења Градске управе. Овде смо извели уградњу тампона од шљунка, тампона од туцаника и на крају асфалтирање, са асфалтом дебљине 7 центиметара, а уређени су и јаркови целим дужином, а сада се ради уређење банкина чиме ће радови комплетно бити завршени."

Мештанин Војинице, Јовица Ђокић, се захвалио свим надлежнима, граду и градоначелнику Цветановићу на уређењу дела пута и рекао да је та инвестиција за њих много значајна.

"Дуго година смо ово чекали. Ово је веома значајно за нас, овде има много деце, пољопривреда је заживела, важно је за будућност и опстанак нашег села."

Апеловао је на грађане да воде рачуна о добру које су добили како би га очували од елементарних непогода.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија