wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. Мед. Горан Цветановић је данас у друштву надзорног органа, одговорног извођача радова и својих сарадника обишао зграду најстарије школе у граду Основне школе „Јосиф Костић“ јер је јуче извршена примопредаја објекта с обзиром на то да је друга фаза на реконструкцији завршена.

Присутни су имали прилику да обиђу све просторије школе, као и игралиште и терен за мале спортове који су потпуно модернизовани и уређени по најновијим стандардима. Друга фаза радова је отпочела 13. новембра прошле године и обухватила је постављање ЛЕД расвете у свим учионицама и холовима школе, електо-монтажне и машинске радове на подстаници и грејању, замену подова у свим учионицама, док је у фискултурној сали која је у потпуности адаптирана и осавремењена постављен паркет. Игралиште иза школе, у које је 2015. године уложено 4,5 милиона динара, је осавремењено. Постављене су модерне клупице и атеститани моторички парк. Гумирана подлога за мале спортове ће, када температура порасте, бити положена, а у току је вршење ситних исправки у виду молерско-фарбарских радова и радова на огради.

Градоначелник је овом приликом казао да сви с нестрпљењем ишчекују повратак ученика у нове, модерне учионице, те да је ђацима сигурно жао што је почетак другог полугодишта одложен и додао:

„Почетак другог полугодишта за све садашње и будуће ђаке, родитеље и упосленике ОШ „Јосиф Костић“ ће остати запамћен јер ће тада на коришћење добити најмодернију и најлепшу школу у граду која се од старе даме улагањем од укупно 130 милиона динара претворила у истинску лепотицу. Искористићу ову прилику да се захвалим свим својим сарадницима који су посвећено радили на овом пројекту који је изискивао много труда, тешких одлука и преговора. Захвалност дугујемо и власницима и радницима одговорног извођача радова грађевинској фирми „Тончев градња“ који је поверени посао завршила квалитетно и на време. Али највећу и најдубљу захвалност упућујем наставницима, родитељима и ученицима Основне школе, велико хвала на стрпљењу и разумевању. Стрпићемо се још непуних недељу дана а онда ћемо започети ново поглавље ОШ Јосиф Костић и града Лесковца.“

У име грађевинске фирме „Мултитек електоник“ која је вршила функцију надзорног органа говорио је Ненад Стефановић који је рекао да је школа потпупо опремљена ЛЕД расветом, алармним системом, системом видео надзора у школи и око школе, одрађена је припрема за инсталирање рачунарског система за паметне табле. По његовим речима у ходницима је постављено озвучење као и разглас и најмодернија школска звона.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија