wrapper

Након подела у Грделици, Печењевцу и Брестовцу, Вучју и Манојловцу подела субвенција пољопривредним произвођачима за текућу, 2021. годину, завршена је данас поделом у СРЦ Дубочица где је уговоре у вредности од 21,7 милиона динара добило 476 пољопривредника. У текућој години за субвенције је из буџета града одвојена сума у износу од 46 милиона динара и субвенције је добило 1060 пољопривредника, највише до сада.

Уговоре је и данас уручио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић. Приликом обраћања он је нагласио важност учагања у пољопривреду и истакао да она представља развојну шансу како Лесковца и лесковачког краја, тако и читаве Србије.

„ Улагати у пољопривреду значи улагати у земљу, будућност и очување села. Увек истичемо чињеницу да је пољопривредна производња развојна шанса нашег града, краја и читаве Србије. Потенцијал којим ова област располаже је немерљив, а како би био максимално искоришћен потребна су улагања у виду инвестиција и субвенција.

Зато град Лесковац годинама уназад помно прати ситуацију у овој области и у складу са тим издваја средства. У периоду од 2013-2020. године, за субвенције намењене за помоћ вашој производњи смо издвојили око 230 милиона динара и ту суму је добило 6.700 корисника подстицајних средстава. Ове године је 1060 пољопривредних произвођача добило подстицајна средства и зато смо ребалансом повећали планирану суму од 30 на 46 милиона динара, а већ следеће за ову намену ће бити издвојено преко 50 милиона динара. Када је реч о инфраструктури у атарске путеве, комасацију и електрификацију поља уложено је 250 милиона динара.“

Градоначелник је подсетио на потписивање Меморандума о изградњи објекта за складиштење и прераду поврћа између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, општина Власотинце и Лебане и друштвом повртара из Свирца чиме ће бити решен проблем пласмана робе који се због захтева и изазова тржишта пре неколико месеци догодио.

У име пољопривредника данас се обратила Сања Јовановић из Богојевца и рекла: „Са породицом се бавим пластеничком производњом на око 60 ари. Гајимо паприку и парасајз. Овом приликом се у име свих пољопривредних произвођача захваљујем граду и градоначелнику на одобреним субвенцијама у пољопривреди“.

На данашњој подели градоначелник Цветановић је најавио поделу пакетића деци млађој од седам година која је заказана сутра у великој хали СРЦ Дубочица и рекао да ће поделу пратити пригодан новогодишњи дечју програм са Леонтином, као и поделу пакета пензионерима и становништву у стању социјалне потребе.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија