wrapper

Радови на изградњи моста на растеретном каналу Туловске реке су завршени и данас је званично пуштен у саобраћај. Тим поводом је одржана конференција за медије на којој је о овој инвестицији говорио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић:

„Вредност радова које је финансирао град Лесковац је 27,4 милиона динара, али је у пројекат изградње поменутог растеретног канала уложено још много средстава.

Познато је да Туловска река годинама уназад плави усеве и домаћинства становника села дуж обале ове реке и зато смо се и упустили у овај важан и комплексан пројекат, који данас и званично можемо прогласити завршеним.

Прво смо у експропријацију земљишта уложили 25 милиона динара, а затим смо започели изградњу растеретног канала у дужини од 2,2 км. Изградња овог водопривредног објекта је недавно завршена и у њу смо уложили додатних 45 милиона динара (Србијаводе 20, а град Лесковац 25 милиона динара). На крају је саграђен мост у функцији растеретног канала који данас пуштамо у саобраћај, дужине 17,9 метара, ширине 10 метара. Коловоз је ширине 6 метара и са сваке стране је пешачка стаза ширине 2 метра.“

У пешачкој стази су предвиђене три ПВЦ цеви пречника 110mm за провлачење потребних инсталација. У једној ће Телеком Србија провући свој оптички кабал, односно изместити постојећи. О тим техничким детаљима говорио је директор Јавног предузећа „Урбанизам и изградња“ Новица Николић:

„Овде је најпре срушена асфалтерска саобраћајница, након тога су изведени земљани и бетонски радови, односно бетонирана је конструкција моста, пешачке стазе и крила и постављена је заштитна ограда. Урађени су прилази мосту и на крају асфалтирање коловоза и прилаза мосту. Прошле среде, односно 16. децембра, имали смо испитивање пробног опртерећења на мосту. Тај посао је преузела лабораторија за испитивање конструкција Грађевинског факултета у Нишу и резултати испитивања су добри. Остало је да компанија Телеком измести своју инсталацију и очекујемо да они то заврше у кратком року.“

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија