wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

Свечаним дефилеом карневалских група из градова широм Србије, Црне Горе, Македоније, Бугарске, Словеније, Русије, завршен је овогодишњи, 12. по реду Лесковачки карневал.

Бројни посетиоци могли су да уживају у шаренилу боја и костима, малим и великим мажореткињама, групама одевеним у костиме торти и мафина, патика, цигана, а дочарана је и атмосфера бразилског карневала, шпанске музике и руских прича.

Лесковачки карневал покренут је 2006. године у склопу Роштиљијаде. Убрзо је прерастао у самосталну манифестацију, а сада, након 12 година, налази се у врху сличних дешавања у региону.

- Лесковац је одувек био град добре забаве, али ми је изузетно драго што данас заузимамо важно место у Федерацији европских карневалских градова и што смо, кроз стално унапређење ове манифестације, направили још један бренд нашег краја. Желимо да са овог места пошаљемо поруку о Лесковцу као граду отвореног срца, гостопримства и добрих домаћина, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Награду за најбољу маску однела је група из Будве, за најбољу групу проглашена је карневласка група из општине Горишница из Словеније, а  награда за најбољи наступ припала је домаћој групи Лесковачки карневал за перформанс Рат и мир, који је дочарао сцене из чувеног романа Лава Толстоја.

Пре почетка карневалске поворке, за све учеснике карневала приређен је пријем у Градској кући.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија