wrapper

Радови на реконструкцији коловоза и тротоарских површина улице Ивана Милутиновића започети августа месеца приводе се крају.

Данас је извођач радова започео уградњу другог слоја асфалта на коловозу у укупној дужини од 400 метара. Тим поводом одржана је конференција за медије на којој је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић рекао:

„Коловоз и тротоарске површине улице Ивана Милутиновића у којој се тренутно налазимо били су веома оштећени и у лошем стању што је отежевало аутомобилски и пешачки саобраћај. Да бисмо допринели побољшању квалитета улице, а самим тим безбедном саобраћају приступили смо реконструкцији деонице у дужини од 400 метара од Булевара ослобођења до тачке где се укрштају улице Димитрија Туцовића и Саве Ковачевића. Вредност радова који су подразумевали замену дотрајале и оштећене коловозне конструкције од асфалта новим асфалтним слојевима, и замену тротоара са новим бехатон плочама, је 17,2 милиона динара.“

Према речима градоначелника данас ће бити завршен већи део радова, остаће само део од 30-ак метара чије је асфалтирање онемогућено због машине која се покварила и немогуће ју је померити јер би дошло до оштећења постојећег коловоза. Заостали део ће бити асфалтиран након што се машина поправи и помери или током викенда или почетком следеће недеље.

Конференција је била прилика и да градоначелник подсети јавност да је у улици Ивана Милутиновића реконструисана водоводна мрежа са улагањем од 7,8 милиона динара и на улагања у саобраћајну инфраструктуру у централној зони града. „Реконструисано је пет улица у непосредној близини и још две улице код школе Јосиф Костић укупне вредности 33, 4 милиона динара. Тада су обновљене улице Цара Душана, Ратка Павловића, Максима Горког, Војводе Мишића, Радоја Домановића, Партизанска и улица Гоце Делчева“ – рекао је градоначелник и додао да су му суграђани у разговору рекли да су задовољни квалитетом и динамиком обављања радова и нагласио да је осветљење у улици остављено за касније када буде реализован пројекат постављања ЛЕД осветљења на територији града.

Присутним медијским екипама обратио се и директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић и рекао: „Урађено је скидање коловозне и тротоарске конструкције, демонтажа старих и нових ивичњака, уграђено је 20 гајгер сливника. Тротоарске површине су поплочане, коловоз асфалтиран у два слоја. Паралелно је радове изводила и Електродистрибуција на демонтажи старих и уградњи нових стубова електромреже након чега је дошло до пребацивања уличног осветљења на те нове стубове и урађена репарација постојећих светиљки. Очекује нас још обележавање улице.“

Како је рекао Николић, извођач радова је „Перица Јовић АБ-Коп“ из Власотинца и радови су завршени у року.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија