wrapper

Радови у Раданској и Сутјеској улици започети крајем априла текуће године приводе се крају.

Предмет уговора подразумевао је радова на изградњи атмосферске канализације, водоводне мреже и коловоза у дужини око 516 метара. Укупна вредност средстава издвојених за ову намену износи 32 милиона динара, од којих је Град Лесковац издвојио 18,7 милиона, а Министарство привреде 13,3 милиона динара.

Завршетак наведених радова био је повод да градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, данас обиђе ове улице са својим сарадницима.

„Становници ових улицама су се деценијама суочавали са пуцањем старих азбестних цеви и поплавама домаћинстава. Искрено, улице у овом делу града су изгледале као изоране њиве и нико се до сад није одважио да се позабави овим проблемом. Локална самоуправа се суочава са проблемима, настоји да их реши како би сви грађани са територије нашег града живели у квалитетним и модерним условима. Одржано је дато обећање, и уз оправдано закашњење које је проузроковано временским непогодама, становници насеља Хисар су добили нове, савремене саобраћајнице“ – изјавио је градоначелник Цветановић и додао да је у последња два месеца реконстуисано неколико улица у граду и околини попут Књегиње Љубице, Влајкове, Радничке, улаза у Грделицу, у Копашници и Турековцу.

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић говорио је о техничким детаљима радова:

„Сви корисници су се превезали на новоизграђену водоводну мрежу, изграђена је атмосферска канализација и ивичњаци, а данас се изводе радови на завршном слоју асфалта.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија