wrapper

Радови на уређењу доњег дела парка „Девет Југовића“ који су подразумевали асфалтирање нових стаза, пресвлачење постојећих, повезивање праваца степеништа из Норвежанске, Првомајке и улице Девет Југовића, постављање ивичњака, изградњу потпорног зида и ограде приводе се крају.

Александра Стојановић ПР градоначелника Лесковца истакла је да су за наведене радове издвојена средства у износу од три милиона динара и подсетила да је локална самоуправа започела улагање у овај парк санацијом степеништа и постављањем фонтане измештене из централног градског парка.

„Парк „Девет Југовића“ је једна од најстаријих уређених површина у граду и деценијама је једно од омиљених места окупљања Лесковчана свих генерација за одмор, рекреацију и спортске активнопсти... Подсетићу вас да је уређено степениште које води од паркинга поред Дома здравља до горњег дела парка улагањем од око 800 хиљада динара и да је оно сада потпуно безбедно за све који га користе. Оно што је потпуно променило изглед горњег дела је постављање фонтане измештене из централног градског парка за шта је из градске касе издвојено 5,9 милиона динара.“

Стојановићева је најавила наставак уређења ове градске оазе које ће отпочети за десетак дана, обухватити горњи део, уређење постојећих стаза и изградњу стазе за трчање.

Александар Ђорђевић, надзорни орган ЈП „Урбанизам и изградња“ је говорио о детаљима будуће реконструкције и рекао:

„Постојећа приступна места, односно степеништа повезана су новоизграђеном стазом у дужини од око сто метара. Што се тиче горњег дела парка, као што је Александра рекла, поставићемо ивичњаке око стаза и урадићемо гумизирану стазу за трчање јер доста рекреативаца и спортиста користи плато овог парка за трчање и рекреацију.“

Планирана издвајања за будуће радове износе 3,6 милиона динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија