wrapper

У заштити шума и шумског земљишта веома важну улогу имају и локалне самоуправе на својој територији. На име накнаде за коришћење шума и шумског земљишта локалним самоуправама припада 30% од остварених прихода на годишњем нивоу. Из тих средстава јединице локалне самоуправе могу финансирати мере и активности на унапређењу општекорисних функција шума од значаја за локалну самоуправу у складу са програмом који доноси надлежни орган локалне самоуправе.

На основу Програма коришћења средстава остварених од накнаде за коришћење шума и шумског земљишта на територији града Лесковца за 2020. Годину, предвиђено је спровођење мера и активности за пошумљавање и попуњавање шумских састојина. Пошумљавање има за циљ повећање укупне површине под шумом, док се попуњавањем постојећих шумских састојина битно доприноси одржавању квалитета шума, смањену степена ерозије шумског земљишта, као и очувању врста дрвећа чије је учешће доминантно у шумама на нашој територији.

У складу са Конкурсом и извођачким пројектом, Град Лесковац је одобрио средства ЈП „ Србијашумеу укупном износу од 1.443.074,00 динара за потребе реализације и финансирања радова на пошумљавању и попуњавању шумских састојина на територији града Лесковца - КО Грданица, КО Липовица и КО Оруглица, на укупној површини од 6,01 хектара (топола 4,5 хектра и смрча 1,5 хектара.) Данас се завршава са поменутим радовима који ће допринети формирању здравије и боље животне средине.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија