wrapper

Директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић и в.д. директора Завода за јавно здравље Лесковац др Александра Николић потписали су Уговор о стручној сарадњи и уступању секвенцијалног узоркивачаза мерење суспендованих честица  из амбијенталног ваздуха ПМ 10 Заводу за јавно здравље Лесковац.

На овај начин Агенција за заштиту животне средине наставља да подиже капацитет мониторинга квалитета ваздуха на локалном нивоу.

Обука стручног кадра Завода за јавно здравље Лесковац на узоркивачу је завршена у Агенцији  за заштиту животне средине.

 

ЗЗЈЗ Лесковац ће  мерења суспендованих честица ПМ10 почети од јесени, у сарадњи са Одељењем за заштиту животне средине Града Лесковца.

Апарат ће бити у функцији акредитације метода узорковања и мерења концентрације суспендованих честица које воде порекло из дизел мотора, пепела и минералних прашина.

Резултати мерења који ће се користити за акредитацију нове методе бићедоступни становништву на сајту ЗЗЈЗ Лесковац.Овим ће се добити детаљнији приказ квалитета ваздуха на територији Града Лесковца.

Састанку су присуствовали директор Агенције за заштиту животне средине  Филип Радовић, в.д. директора Завода за јавно здравље Лесковац др Александра Николић, начелник Сектора за ваздух Агенције, Миленко Јовановић, начелница Центра за хигијену ЗЗЈЗ Лесковац, Тамара Љубеновић, и шеф Одељења за заштиту животне средине Града Лесковца Слађан Ђикић.

 Размотрене су и могућности проширења стручне сарадње Агенције за заштиту животне средине и  Завода за јавно здравље Лесковац. 

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија