wrapper

Данас су у Грделици започети радови на реконструкцији улице, у дужини од 570 метара, од улаза у Грделицу до кружног тока код Ораовице.

„Рехабилитација деонице је веома значајна, зато што ова деоница више деценија представља проблем и ризик за све учеснике у саобраћају, возаче и нарочито пешаке.

Радовима на њој, у вредности од 34 милиона динара, као и осталим радовима спроведеним на територији Грделице, попут рехабилитације улице Боре Пешића у вредности од 36 милиона динара, Коридори Србије доприносе подизању квалитета саобраћајне инфраструктуре лесковачког краја.

Ово предузеће више од 6 година инвестира у ову област на територији града и хвала им на томе,“ – истакао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић том приликом.

„Овај ауто-пут је значајан за читаву Србију, југ и Лесковац зато што савремени ауто-путеви попут њега доприносе привредном развоју, инвестицијама а тиме и отварању нових радних места,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Леонид Вуковић, шеф пројекта „Југ“ рекао је:

„Ово је последњи у низу примера где су Коридори Србије показали да су друштвено-одговорно предузеће, да воде рачуна о грађанима, изградњи ауто-пута. Драго ми је да данас имамо прилику да присуствујемо овако једном лепом догађају – почетак радова на појачаном одржавању државног пута у дужини од 570 метара. Предвиђено је уклањање старог дотрајалог коловоза и изградња новог асфалтно-бетонског у ширини од 6 метара. Оно што је значајније од овог модерног коловоза који ће пружити безбеднију вожњу свих корисницима јесте да предвиђена и изградња пешачке зоне у комплетној дужини, тако да ће пешаци бити физички раздвојени од саобраћаја и тиме ће се допринети значајно унапређењу њихове безбедности.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија