wrapper

Поводом прославе градске славе Град Бијељина је традиционално организовао „Пантелинске свечаности“ у част Светог великомученика Пантелејмона, заштитника побратимског Града Бијељине.

Пре Духовне академије посвећене Светом Пантелејмону у Градској управи одржан је пријем за представнике братских и партнерских градова, дипломатског кора и друге делегације. Том приликом у Бијељини је боравила Јасмина Ранђеловић, заменик градоначелника Лесковца, која је домаћинима, као и свим становницима Бијељине, пожелела срећну славу. Присутне је подсетила да су наши градови побратими и да је у претходној години потписан Споразум о сарадњи између града Бијељине и града Лесковца, чиме је учвршћена сарадња из области привреде, културе, спорта и многим другим делатностима.

Затим је, полагањем венца и цвећа на централни споменик, одата почаст борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У уметничком делу програма наступили су прослављени бијељински хор „Србадија“ и српски глумци Миљана Гавриловић и Бранислав Лечић.

Прослави градске славе у Бијељини, поред заменице градоначелника Лесковца, присуствовао је и Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, као и делегације из Северне Македоније, Црне Горе, Русије, Словачке, Немачке, Србије, представници институција Републике Српске итд.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија