wrapper

Данас је у сали за конференције Опште болнице Лесковац уприличена додела захвалница привредницима, појединцима, фирмама, локалним самоуправама које су дале допринос раду ове установе преко бројних донација у виду финансијске помоћи, дезинфекционих средстава, маски, опреме. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић коме је уручена захвалница за допринос раду и развоју  ове установе, се у свом обраћању захвалио на гесту пажње и поручио:

„Држава је озбиљно схватила да је за модерну и развијену земљу поред путева и фабрика, изузетно важно и улагање у бољи квалитет живота грађана, а један од најзначајнихих сегмената тог бољег живота је модерно здравство. Ја се захваљујем и колегама председницима општина који су овде присутни који такође дају све од себе да са позитивном енергијом тај квалитет живота буде на вишем нивоу. Сви запослени у здравству ће сутра добити по 10 хиљада динара једнократне помоћи, а од 1. јануара ваша плата ће бити за 8% већа.

У Србији се обнављају многе здравствене установе. Поред Клиничког центра Србије, Тиршове, болница у Лозници, Пироту, Аранђеловцу, и изградње три потпуно нове ковид болнице у Србији, а то су у Батајници, Крушевцу и Новом Саду, држава ће инвестирати још средстава у реконструкцију лесковачке Опште болнице.

Подсетићу вас да сам управо у овој сали у болници најавио да ће прва фаза бити пет милиона евра инвестиција и то се десило, што и сами видите, од естетике до функције, урађено је најбољи могући начин. Инвестиција која следи јесте друга фаза, комплетно унутрашње уређење болнице, вредна 4,5 милијарде динара, то је вредност буџета града Лесковца за годину дана и ако додамо још милијарду динара колико ће бити уложено у инструменте и савремену медицинску опрему, све оно што је потребно, говоримо о инвестицији од 5,5 милијарде динара. Тендер је у току, очекујемо да се негде око 22.01. заврши, и онда можемо да кренемо са реконструкцијом. Град није био пасиван. Прошле године смо уплатили 50 милиона и 400 хиљада динара за пројектно-техничку документацију за другу фазу реконструкције лесковачке болнице, а овде године преко 45 милиона динара за надзор управо ових радова који треба да почну да се реализују већ почетком ове године.“

Помоћник директора Опште болнице Лесковац и управник Ковид болнице прим. Др Милан Петровић се захвалио градоначелнику Лесковца и директору болнице на труду који су уложили како би омогућили реконструкцију ове зграде јер ће сада пацијенти имати много боље услове лечења. „Ми смо током пандемије опаке болести Ковид 19 имали велике проблеме, ми смо захваљујући вама и свима који су радили у Ковиду успели да пружимо адекватну помоћ свим нашим пацијентима. У једном тренутку смо имали око 230 пацијената, то је половина болничких постеља у Ковиду, да није било вас кад је било потребно набавити регулаторе протока кисеоника и боце, ви сте се нашли ту, помогли сте нам у правом тренутку. Ми смо све то опремили, средили, 20 нових кисеоничких боца и тиме је спашено на десетине живота.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија