wrapper

За десетак дана у Основној школи „Бора Станковић“ у Вучју почеће санација крова. Вредност овог уговора је 2,2 милиона динара.

Инвеститор је град Лесковац, а извођач радова је „СНЛ Градитељ“. Предмет поменутог уговора су грађевински и грађевинско-занатски радови који би требало да буду завршени за 30 календарских дана.

Недавно су у заједничком дворишту Основне школе „Бора Станковић“ и Средње школе „Светозар Крстић Тоза“ завршени радови и на партнерном уређењу.

„До краја године очекујемо замену кошаркашких табли, реконструкцију кошева и уколико буде средстава биће изграђен и мобилијар – рекао је Бојан Тојага, шеф Одељења за друштвене делатности и локални развој.

Он је овом приликом поменуо да су се ученици издвојеног одељења вучјанске Основне школе “Бора Станковић“ у Чукљенику, после годину дана похађања наставе у Накривњу вратили у своје учионице. То је омогућено, јер је захваљујући сарадњи са ЈП „Србијашуме“ комплетно саниран кров на том школском објекту.

Овом приликом најављено је и да ће у Средњој школи „Светозар Крстић Тоза“ у Вучју бити реконструисани тоалети уз помоћ новца Министарства просвете (800 000 динара) и града Лесковца (300 000 динара).

Према речима Миленка Миленковића, директора ЈП „Урбанизам и изградња“, ово предузеће у 2017. години, кроз вршење стручног надзора прати комплетан програм Одељења за друштвене делатности и локални развој.  Вредност свих тих радова је 96,5 милиона динара. 

„Само неке инвестиције су енергетска санација Основне школе „Трајко Стаменковић“, партерно уређење велике порте манастира Светог Јована у Јашуњи, реконструкција крова школске зграде у Дрћевцу и други радови – навео је Миленковић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија