wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је са својим сарадницима посетио предузеће „Вуле-Комерц“ у Шишинцу. Повод ове посете био је доградња постојеће хладњаче са комплетном опремом и проширење капацитета за 800 тона, као и доградња мале соларне електране снаге 200 киловата, којом ће се омогућити призводња соларне енергије за сопствене потребе и 26 година од оснивања предузећа.

„Можемо се похвалити да је наша хладњача једна од првих у Србији која је изграђена и укључена у енергетски систем ЕПС-а. У плану нам је изградња још једне, на крову наше нове дограђене хладњаче, чиме ћемо у наредној години обезбедити потпуно снабдевање електричном енергијом из сопствених обновљивих извора енергије за рад предузећа,“ – казао је Стефан Ђорђевић, син власника ове хладњаче.

Он је додао и да је ова инвестиција вредна око 79 милиона динара, као и да преко ИПАРД-а очекују суфинансирање од око 33 милиона.

„У прошлој години наше предузеће остварило је укупан приход од 700 милиона динара, а ове године очекујемо да укупан приход буде повећан за око 20%,“ – додао је Стефан Ђорђевић и захвалио се градоначелнику Цветановићу на посети и на томе што је увек уз привреднике овог краја, као и председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије, и надлежном министарству које је подршка у реализацији пројеката.

„Преданост послу, вредан рад и улагања сопствених средстава и оних обезбеђених путем пројеката, допринела су да предузеће постепено расте и након низа година данас је то хладњача са око 2200 квадрата, са 50 стално запослених и 100 радника који раде у сезони. Смештајни капацитет ове хладњаче је 1800 тона чији производи се дистрибуирају читавом Србијом у региону и у земљама Западне Европе,“ – истакао је градоначелник Цветановић приликом посете.

Он је додао да ово није први пут да је у посети овом успешном предузећу.

„Вуле комерц“ је учествовао у програму Министарства пољопривреде и Краљевине Данске Friuts & Berries када смо са министром Браниславом Недимовићем обишли хладњачу. Тада им је, према речима власника дат јак ветар у леђа који је омогућио да се покрену у правом тренутку и драго ми је што данас можемо да видимо нових 1000 метара квадратних простора, нове машине, вредне и марљиве раднике који раде пуним капацитетом. Проширење смештајног капацитета са 1000 на 1800 тона прати и изградња мини соларне електране, тренутно намењена сопственим потребама са производњом од 250 хиљада киловат сати на годишњем нивоу. У обе инвестиције уложили су око 79 милиона динара и надају се одређеном повраћају средстава од ИПАРД програма,“ – рекао је градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић пожелевши им наставак проширења капацитета и још много година успешног рад и додао:

„Успешан рад овог предузећа је доказ да БФЦ сертификат са процентом испуњености од 96,33% није само урамљено парче папира, јер се сва предузећа успешно развијају. Свако ко вредно ради и користи бројне помоћи може бити задовољан, а „Вуле Комерц“ може послужити као узор за успех. Град Лесковац и Република Србија су ваши партнери и показали смо да заједничким пројектима можемо много тога да успемо. Воћарство и попвртарство су ослонац привреде и пољопривреде зато је важно да радимо на овом пољу.“

Градоначелник Цветановић је након обиласка хладњаче присутним медијским екипама рекао да код њега константно долазе привредници са захтевом проширења капацитета и за отварање нових радних места. Поменуо је компанију „Јура“ која је упутила захтев за новом трафостаницом где је тренутно запослено 3500 радника а планира се још 300, као и предузеће „Мартес“ које ће изградити тржни центар на површини од 17000 квадратних метара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија