wrapper

Влада Србије ће учинити све да југ Србије достигне развијенији север и да се смање разлике у начину живота и стандарду, поручио је премијер Александар Вучић у Лесковцу.

Премијер Србије Александар Вучић обишао је постројење за пречишћавање отпадних вода у Богојевцу, инвестицију вредну 24.000.000 евра, која је један од највећих пројеката Европске уније за управљање отпадним водама.

Оценивши да је реч о капиталном улагању које је у највећој мери, са 10,5 милиона евра финансирала ЕУ, док ће холандска влада уложити 8 милиона, српска између 5,5 и 6 милиона евра, а град Лесковац 650 хиљада евра, Вучић је навео да ће након што буде изграђена канализациона мрежа, Лесковац решити питање управљања отпадним водама чак боље него што је то случај у Београду. 

Премијер је овом приликом најавио да ће турска компанија „Џинси“ и корејска фирма „Јура“ проширити своје производне капацитете у Лесковцу.

Он је додао да ће „Јура“ запослити још 1.300 радника, а да турска фабрика тражи да јој се обезбеде производна хала и субвенције од 2,5 милиона евра.

Почасном грађанину Лесковца, градоначелника Горан Цветановић поклонио јемонографију "Златно доба Лесковца". 

РАЗГОВОР СА МЕШТАНИМА БОГОЈЕВЦА

Премијер Србије Александар Вучић разговарао је и са мештанима Богојевца, којима је обећао пуну подршку Владе у смањењу незапослености. 

Вучић је рекао да ће Влада Србије учинити све да југ достигне развијенији север и да се смање разлике у начину живота и стандарду.

ПОСЕТА ЗЕЛЕНОЈ ЗОНИ

Обилазећи Зелену зону у Лесковцу, премијер је у разговору са градским властима истакао да Влада Србије  жели да субвенцијама и пружањем подршке задржи грађане да остану на југу Србије.

"Очекујемо да много тога урадимо у Пчињском и Јабланичком, Топличком и Пиротском округу  и даваћемо посебне мере субвенција за овај део земље", рекао је Вучић.

На молбу градских власти Лесковца да Зелену зону Влада помогне довођењем инвеститора из прехрамбене индустрије, премијер је рекао да је ово један од партијских нефункционалних пројеката претходне власти

Вучић је навео да се никада не би сагласио да почне пројекат Зелене зоне 2011. без инвеститора који би одмах улагао, али да је сада "дете рођено" и да треба да се љуља.

Зелена зона је почела да се гради 2011. године уз помоћ Европске уније, на комунално уређеном земљишту од 100 хектара, намењеном градњи погона за пољопривредну и прехрамбену индустрију, а у овај пројекат уложено је 1,6 милиона евра.

Обиласку Зелене зоне и постројења за пречишћавање отпадних вода присуствовали су, поред премијера Александра Вучића, и министар привреде Жељко Сертић, в.д. директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак , као и шеф посланичког клуба СНС-а Зоран Бабић.

 МИНУТ ЋУТАЊА

На изласку из Лесковца, колона у којој је био премијер је тачно у подне застала и одала пошту страдалима у акцији „Олуја“.

ПОСЕТА ФАРМИ И МЛEКАРИ "ШУРИК ИНВЕСТ"

Премијер Вучић посетио је фарму "Шурик инвест" у Црној Трави, која ће производити млечне производе и поручио да ће држава, колико може, помагати домаћим инвеститорима како би боље пословали и запослили више радника.

Фарма постоји већ две године, а од јуче је добила и дозволу да производи и продаје млечне производе, које планира да извози у иностранство.

Вучић је рекао да је власник фарме Срђан Станисављевић уложио два милиона евра за инвестицију која ће значити много не само за 30 радника који су тренутно ту запослени него и за целу општину Црна Трава.

Наводећи да је инвеститор од општине добио пут од километар и по, Вучић је рекао да ће се преко Фонда за развој радити на томе да се помогне запошљавање што већег броја радника у тој фарми.

ПОСЕТА И ЦРНОЈ ТРАВИ

У разговору са окупљеним грађанима који су му изнели своје проблеме, али и питања са којима се општина суочава, Вучић је рекао да ће се радити на томе да се у 2016. години заврши половина деонице пута између Црне Траве и Предејана.

Рекао је да за ту деоницу укупне дужине 24 километра по проценама в. д. директора "Путева Србије" Зорана Дробњака потребно око четири до шест милиона евра, да за ту инвестицију тренутно нема новца у буџету, али да би половина деониоце требало да буде завршена идуће године.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија