wrapper

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, имао је ту част да, давне 2008. године, први пут отвори вртић „Цврчак“. Деценију касније, на данашњи дан, градоначелик се поново нашао на истом месту како би био део јубилеја, а самим тим честитао јубилеј и пожелео много успеха.

Занимљива је чињеница да је, током 2005. године, као председник Скупштине, градоначелник присуствовао „Играма без граница“ деце из предшколске установе „Вукица Митровић“ и они су му тада, као симбол градње вртића поклонили цигле које и дан данас чува. Тада је дао обећање, које је три године касније било испуњено.

Зграда, којом се сада шире дечја граја и осмеси, прошла је дуг пут да би постала оно што јесте. На овом месту некада је био ресторан, Пионирски дом и коначно је почетком двехиљадитих година покренута иницијатива да се управо на овом месту отвори још један вртић предшколске установе „Вукица Митровић“.

Од тог дана, до данас, током пуне деценије кроз овај вртић прошло је скоро 2000 деце, а жеља је да их у наредној деценији прође много више.

Током прославе јубилеја, ваздухом се ширио дечји смех, срећа и радост, који се путем њихове предивне представе пренео и на све присутне.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија