wrapper

У касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Синковцу одржана је свечаност поводом полагања заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације “Септембар 2022“.

Церемонији је присуствовао и министар одбране и потпредседник Владе Републике Србије Небојша Стефановић који се обратио војницима након полагања заклетве и истакао:

„Данас сте дали реч, велику и обавезујућу. Заклели сте се да ћете чувати и бранити сваку стопу наше вољене Србије, да ћете се борити за њу свим својим срцем и умећем и да ћете бити уз свој народ где год то буде требало. Србија вам је на томе заиста захвална. Данас ми је пуно срце што знам да је ова класа, не само у Лесковцу, већ и у свим другим центрима у којима се полаже војничка заклетва, најбројнија у последњих пет-шест година. Желим да истакнем и то да нашу војску не јачамо да бисмо претили било коме, већ да бисмо штитили своју земљу, јер је јачање наше војске гаранција мира, стабилности и јаке Србије“.

Испред Града Лесковца свечаности су присуствовали заменица градоначелника др Лидија Димитријевић и члан Градског већа Александар Пејчић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија