wrapper

У касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Синковцу данас је уприличено свечано полагање војничке заклетве генерације војника „Март 2018“.

Полагању заклетве присуствовали су министар одбране Републике Србије Александар Вулин, командандант команде за обуку генерал потпуковник Ђокица Петровић, градоначелник Лесковца Горан Цветановић, председник општине Власотинце, представници општина Бојник, Лебане и Црна Трава, представници Министарства одбране, Министарства правде, Министарства унутрашњих послова, Безбедоносно информативне агенције, представници болнице, школа.

Заклетву је положило 129 младића и девојака.

Градоначелник Лескова Горан Цветановић честитао је војницима полагање заклетве, а њиховим родитељима што су им деца израсла у одговорне људе окренуте домовини.

„Једна од традиција неше земље је добро обучена војска, а све док имамо децу која нису заборавила нашу традицију и нашу прошлост, наша земља ће имати и светлу будућност.

Служити војску значи служити отаџбини и бити у служби најсветијег циља, а то је одбрана мира и слободе.

Војска је одувек била велика животна школа. Захваљујући војсци, њени припадници су сазревали, васпитавали се и из ње излазили као бољи људи.

Град Лесковац, Србија и наш народ треба да буду поносни на ове младе људе који су својевољно одлучили да служе војни рок и да се посвете узвишеном циљу, безбедности Републике Србије и њених грађана. „ поручио је овом приликом градоначелник Цветановић.

Министар одбране Републике Србије Александар Вулин честитао је војницима полагање заклетве.

„Српски војник разуме туђу муку и туђу бол, зна шта значи мир и да нема мира без јаке армије, нема мира без војске која чува мир. А када погледам вас, сигуран сам да ће мир трајати, јер имамо јаку и снажну војску“ поручио је присутним војницима министар Вулин.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија