wrapper

Поводом Међународне недеље глувих, у Народном музеју Лесковац представљен је „видео водич“ - апликација на знаковном језику уз помоћ које глуви и наглуви посетиоци могу добити све информације о сталној поставци музеја „Времеплов лесковачког краја“.

Реч је о заједничком пројекту Градске организације глувих и наглувих Лесковац, лесковачког Народног музеја и локалне самоуправе који је финансијски подржало Министарство културе и информисања.

Почетак рада „видео водича“, додиром екрана таблета симболички је означио градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

- Овај пројекат вишеструко је значајан. Поред тога што је његовом реализацијом направљен озбиљан искорак у садржају самог Народног музеја, захваљујући овом пројекту унапређени су и услови за квалитетнији друштвени живот наших глувих и наглувих суграђана - рекао је Цветановић који је овом приликом подсетио да град подржава и рад локалне канцеларије глувих и наглувих особа, као и услугу преводилачког сервиса.

- Циљ пројекта је унапређење друштвеног положаја глувих и наглувих лица и њихово ефикасније укључивање у све друштвене токове. Приближавањем културних садржаја богати се и унапређује квалитет живота глувих и наглувих лица, они се осећају равноправним грађанима, а све у складу са концептом инклузивног друштва - рекла је Ана Божић, секретарка Градске организације глувих и наглувих Лесковац.

Међународна недеља глувих обележава се сваке последње седмице у септембру.

Народни музеј у Лесковцу је прошле године, после више од четири деценије, обновио сталну поставку.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија