wrapper

У препуној сали Народног позоришта данас је одржана трибина фондације „Тијана Јурић“ на тему безбедности деце и омладине.

Није било довољно места за све тинејџере, наставнике, учитеље, психологе, новинаре и родитеље који су дошли како би се упознали видовима насиља над децом, безбености деце на интернету, вршњачком насиљу и трговини људима.

Игор Јурић, оснивач фондације Тијана Јурић се захвалио локалној самоуправи и градоначелнику на позиву и организацији трибине. Он је рекао да Фондација ускоро креће у нову кампању у вези са увођењем система обавештавања нестанака деце који увелико се увелико примењује у свету, а омогућава да се читава држава покрене у случајu нестанка неког детета Он је додао да ће неколико билборда бити постављена у Лесковцу и позвао све грађане медије и новинаре да подрже ту кампању како би се случајеви попут оног који се десио његовој кћерки Тијани предупредили и спречили.

Влада Арсић, аутор књиге Армагедон, је истакао да је прихватио позив Министарства унутрашњих послова да напише књигу о педофилији увидевши да те истините приче морају да угледају светлост дана јер јавност мора бити упозната са највећом пошасти нашег друштва уколико желимо да од ње одбранимо нашу децу.

Директор Центра за социјални рад Предраг Момчиловић је у име Града отворио трибину рекавши да је Лесковац, као једна од најодговорнијих локалних самоуправа у Србији, први град који је потписао Протокол о сарадњи са Центром за заштиту жртава трговине људима из Београда. Он је поменуо и Савет за безбедност који се бави овом проблематиком, као и чињеницу да је Центар за социјални рад члан локалног координационог тима за борбу против трговине људима који је основан 2013. године одлуком градоначелника Лесковца др Горана Цветановића и Градског већа.

„Трговина људима представља огромну опасност за све житеље нашег града и наше државе, то је највећи злочин против човечности и људског достојанства. С обзиром на то да је велики број деце присутан, желим да истакнем да је опасност од трговине људима увек присутна и због тога је добро што се овакве трибине организују како би се радило на превенцији и едукацији о свакој врсти злоупотребе деце“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија