wrapper

Традиционални турнир у пливању у оквиру светосавских свечаности је одржан данас у Спортско рекреативном центру Дубочица.

Велики број школске деце је узео учешће у овом такмичењу које је организовала Основна школа „Вук Караџић“, овогодишњи домаћин школске славе Свети Сава.

У име града и градоначелника Лесковца присутне ученике, тренере, родитеље и представнике медија поздравио је члан Градског већа Стефан Китановић истакавши да је примарни циљ овог традиционалног турнир указивање на значај бављења спортом и додао:

„Веома је важно да деца од малих ногу буду у спорту и да своје слободно време испуне квалитетним активностима. Тако граде карактер, уче се фер плеју, тимској игри, друже се и забављају. Учествовање деце на такмичењима представља саставни део одрастања у свим земљама које желе да имају здраву нацију. Град Лесковац на челу са градоначелником др Гораном Цветановићем препознаје значај спорта и из године у годину издваја више средстава за спорт. Некада се за спортске клубове издвајало 18, а данас 65 милиона динара, од чега је за два пливачка клуба опредељено 3,6 милиона.“

Предраг Здравковић, директор основне школе која је после шестаест година домаћин светосавских свечаности је истакао да је турнир у пливању само једна од мноштва активности које су упошљеници ове васпитно-образовне установе организовали овим поводом. „Тренутно је на базену око 200 ученика основних школа од првог до осмог разреда, а такав одазив очекујемо и од ученика средњих школа. Наредних дана нас очекује низ других активности, већ сутра ће се у ОШ „Вук Караџић“ одржати квиз знања.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија