wrapper

Правилник за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи прописује исплату 5.200 динара по хектару регистрованим пољопривредним произвођачима који поднесу захтев Управи за трезор - филијала Лесковац, у периоду од 01. марта до 30. априла текуће године.

Услед проглашеног ванредног стања због коронавируса Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је објавило обавештење да пољопривредни произвођачи не треба да подносе захтеве по овом правилнику за 2020. годину. Управа за аграрна плаћања ће свим пољопривредницима који су поднели захтев и остварили право на овај подстицај у 2019. години, исплатити средства и за 2020. годину иако нису подносили захтев.

О поступању по осталим Правилницима који су на снази очекујемо даља упутства Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управе за аграрна плаћања.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде издало је још једно саопштење које гласи да, у случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите засада од мраза, током периода забране кретањa (20:00 – 05:00 часова), сваки пољопривредни произвођач (власник или корисник засада или друге пољопривредне површине) је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Управи за заштиту биља на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., односно на одговарајући број телефона, са приложеног списка, према округу за који се тражи дозвола за кретање. У наведеној пријави потребно је навести име и презиме лица, број личне карте и адресу до које ће се кретати у периоду од 20 до 05 часова, број пољопривредног газдинства, локацију где ће се спроводити агротехничке мере, као и време и дан када ће бити спроведене мере. Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 20 до 05 часова. Рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова. Број телефона путем кога се може поднети пријава за Јабланички округ је 0648818486.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија