wrapper

Поводом Дана противпожарне заштите припадници Ватрогасно спасилачке јединице у Лесковцу данас су показним вежбама и доделом захвалница начелника Генералштаба Војске Србије обележили свој дан.

Овој свечаности присуствовао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић који је честитао ватрогасцима њихов дан и притом истакао следеће: „Град Лесковац је свестан одговорности и тежине коју овај посао носи, зато сваке године помажемо ватрогасну јединицу. Поред напртњача, специјалне млазнице за гашење пожара, ватрогасној јединици град је донирао и приколицу за превоз моторних санки за снег.“ Он је пожелео њима да још боље и квалитетније раде, а да имају што мање посла.

Свечаности у Ватрогасном дому присуствовао је и командант Градског штаба за ванредне ситуације и пуковник Слађан Цветковић, који је уручио захвалнице младићима који су током добровољног служења војног рока били ангажовани на одбрани од поплава и притом истакао да су ови младићи радили даноноћно на заштити људи и њихове имовимне и да им то народ и држава Србија неће заборавити.

Испред Ватрогасног дана налазили су се и малишани из градских вртића који су били у прилици да прате показну вежбу гашења пожара и спашавања повређених у саобраћаној несрећи и да притом науче нешто ново о безбедности.

Упућен је и апел свима да не пале и не праве пожаре на отвореном, јер се пожари на тај начин шире и наносе још већу штету усевима и околини.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија