wrapper

На основу акта Министарства унутрашњих послова, Одељења за ванредне ситуације Лесковац и закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, одржана је ванредна заједничка седница Окружног и Градског штаба за ванредне ситуације Града Лесковца.

На седници је разматрано предузимање превентивних и оперативних мера на водотоковима првог и другог реда услед евентуалних великих количина падавина.

На седници је, од стране Томислава Антића, руководица групе за цивилну заштиту у Одељењу за ванредне ситуације, оцењено да Град Лесковац предњачи у Јабланичком округу у предузимању превентивних мера када су у питању ванредне ситуације. Пре свега се мисли на санацију канала река и спречавање поплава.

ЈВП „Србијаводе“ прати ситуацију на терену и обилази критичне локације на водотоковима првог реда и у случају потребе на критичним локацијама биће ангажована адекватна механизација.

Стручно-оперативном тиму за заштиту и спасавање од поплава наложено је да прати стање на терену и обилази критичне локације на водотоковима другог реда и о томе благовремено обавештава Градски штаб за ванредне ситуације.

Организовано је двадесетчетворочасовно дежурство у сектору цивилне заштите, сва лица која уоче или имају проблем могу се јавити на број телефона: 016/200-817.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија