wrapper

Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима обишао вакцинални пункт у Белановцу, једно од 37 места на којима сви грађани могу слободно да се вакцинишу.

Заменица градоначелника др Ана Јанковић Стојановић том приликом истакла је да вакцинација тече без проблема.

„Нашим суграђанима су на располагању четири вакцине Фазјер, Астра Зенека, Спутњик и Синофарм вакцина која је у Лесковац стигла у количини од 12 хиљада доза. Што се тиче Астра Зенеке и Спутњика оне су доступне само у хали Партизан, Фајзер у хали Партизан и домовима здравља у Грделици и Вучју, а Синофарм је доступна на свих 37 пунктова широм територије Лесковца.“

„Прва доза вакцине дата је преко 52 хиљаде пута, а друга 22.680 што је 16,89%. Важно је нагласити да овај проценат и даље није задовољавајући и да је потребно да се што већи проценат одраслог становништва вакцинише како би смо остварили колективни имунитет и тиме што пре изашли из пандемијске кризе и побољшали епидемијску слику,“ – додала је заменица и упутила апел свим суграђанима да се вакцинишу и и тиме сачувају себе, своје родитеље, браћу, сестре, супружнике и читаво становништво.

Члан Градског већа др Александра Миловановић такође је упутила апел свима да искорите привилегију коју имају – вакцинацију без заказивања, да изаберу између 4 вакцина, на 37 локација и да се вакцинишу и додала да су данас другу дозу вакцине Синофарм примиле Александра Стојановић, ПР градоначелника, и мр Бранкица Стаменковић, члан Градског већа, и да је тиме комплетно завршена вакцинација читавог Кабинета градоначелника Лесковца.

Чланови Кабинета, Стојановићева и Стаменковићева, указале су на важност и безбедност вакцинације и додале да су и прву дозу, као и другу, примиле без икаквих проблема, да их ни у наредном периоду не очекују.

Др Часлав Недељковић, помоћник директора Дома здравља, истакао је да се гужве у ковид амбулантама смањују и апеловао на грађане да се током предстојећих празника не окупљају, да избегавају контакте и да се држе свих прописаних мера.

О стању у болници говорио је директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић који је казао да одељење урологије више није у ковид систему, да се обављају само хитне операције и саветовао свима да и након друге дозе вакцине грађани воде рачуна још месец дана, да носе маске и држе дистанцу, јер због непажње угоржавају сопствени живот, али и животе најближих.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија